Het opvoeden van kinderen klinkt erg leuk en het is heel makkelijk om naar je omgeving te doen overkomen dat dit allemaal vanzelf gaat. Het is echter al sinds jaar en dag één van de meest complexe taken waar je als mens voor komt te staan.

Kinderen opvoeden is zeer dankbaar, ze geven oneindig veel liefde en als ouders ben je onvervangbaar. Wat fantastisch is om te weten is dat als je ze met liefde opvoed dat je eigenlijk niets fout kunt doen. Toch weet ik uit eigen ervaring dat dit vaak niet zo voelt en dat je regelmatig erg onzeker kunt worden en je soms zelfs echt wanhopig kunt voelen. Dit komt omdat er een zeer sterke verbinding is tussen jou en je kind.

Deze sterke verbinding kun je echter ook positief gebruiken. Dit betekent namelijk ook dat als jij iets veranderd dat je kind mee veranderd. Hoe fijn is dat?! Daarnaast geeft jouw kind je hiermee namelijk het inzicht in de punten waarin jij je als persoon nog kunt ontwikkelen. 

Tijdens een individuele coaching maken we hier gebruik van. Een individuele coaching helpt je om te gaan met je onzekerheden en lastige situaties. Je kunt hierdoor de situatie om buigen zodat de liefdevolle verbinding met je kind zich herstelt en jullie weer van het samenzijn kunnen genieten.

Het is dus zeker niet nodig dat er zich grote problemen voordoen in het gezin, ook een fase waarin het jullie even niet zo goed lukt om van elkaar te genieten kan een zeer goede reden zijn voor een coachingsgesprek.,

Hoe ziet zo’n sessie eruit?

In een individuele coaching ga ik met jou op zoek naar datgene waarin je verbetering wilt zien en samen gaan we dan aan de slag om deze verbetering vanuit jou te bewerkstelligen. Ik help je om voorbij het gedrag te kijken van je kind en te zien welke behoeftes (of verlangens) van het kind hieraan ten grondslag liggen en wellicht nog belangrijker, welke behoefte (of verlangens) met dit gedrag in jou geraakt wordt. Door hier inzicht in te krijgen veranderd de beleving van het gedrag meteen en komt er weer ruimte om elkaar te zien.

Tijdens de coachingssessie maak ik gebruik van verschillende technieken uit de NLP en gebruik ik tevens systemisch coachen. Ook gebruik ik soms creatieve werkvormen. Hierdoor is het mogelijk om binnen één of enkele sessie al verbetering te bewerkstelligen met grote kwaliteitsverbeteringen voor het gehele gezin.

Meer informatie?

Wil je meer informatie hierover neem dan gerust contact op. Ook kan er altijd een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek ingepland worden.