Tja volgens mij vraagt iedereen zich dit weleens af. Soms als ik nadenk over mijn bedrijf en waarom ik dit werk doe, komt deze vraag ook in mijn gedachten en er komen dan meteen allerlei overtuigingen langs. Wie ben ik om dit ander te vertellen hoe het wel moet. Wat weet ik er nou van, bij ons thuis gaat het ook zeker niet altijd van een leien dakje. Wat voor opleiding heb ik nu als achtergrond. En ga zo maar door….. (jazeker dat gaat echt nog wel even door OEPS) Toch weet ik diep van binnen dat ik zeker wat toe te voegen heb. Hoe dat komt … omdat ik ook zelf toepas wat ik mijn klanten leer tijdens de trainingen en coachingsgesprekken en het werkt echt! Altijd en overal? Nee zeker niet, want ook ik ben mens en mij lukt het simpelweg niet altijd om mijn visie en ideeën ook werkelijk toe te passen. Gelukkig maar, want ook dat geeft mij en de kinderen onze leermomenten. Misstappen horen erbij! Wat inmiddels wel lukt, is dan ook weer snel de weg terug te vinden. Door jarenlang te zoeken naar mijn eigen manier van opvoeden, eentje die past bij mij en mijn kinderen, ben ik dichter bij mezelf gekomen. Ik weet inmiddels wie ik ben, waar ik blij van word, wat ik nodig heb en vooral wat ik ervaar in mijn lijf. Dat heb ik allemaal mogen leren van mijn kinderen! En vanuit deze verbinding met mezelf lukt het me steeds beter om ook in contact met de kinderen het antwoord te vinden op de vraag wat zij nodig hebben. Waar hun gedrag vandaan komt en wat hun onderliggende behoeften zijn. Hierdoor zijn we allemaal gelukkiger geworden en staan we meer in onze kracht. Zowel mijn behoeften en verlangens als die van mijn kinderen worden gezien en gehoord. Het heeft mij geleerd om los te komen van mijn eigen opvoeding. Te zien dat ik mijn eigen keuzes hierin kan maken en niet in de voetsporen hoeft te treden van mijn ouders als ik dat niet wil. Ook hoef ik het niet te doen zoals de ouders van vriendjes en vriendinnetjes. En is de visie en mening van familie en vrienden alleen maar hun mening en een wijze van opvoeden die bij hen past. Het is allemaal aan mij, en dat voelt zo fijn! Ik ga je dus ook niet vertellen hoe je het moet doen en wat je moet doen. Ik begeleid je enkel in het vinden van je eigen antwoorden op jouw vragen. Wat de vraag dan ook is. Het antwoord wat je zelf vindt, past daardoor perfect bij jou en je gezin. Uiteraard deel ik veel van mijn kennis, echter deze is puur om je meerdere opties en denkrichtingen te geven, zodat je weet dat er te kiezen valt. Wat je kiest …. It’s up to you!