16 mei 2019
20:00 - 21:00 uur
Het OpvoedCafé
Lentekriebels; het hoe, wat en waarom van seksuele opvoeding.

Voor veel ouders is dit nog steeds een lastig thema. Zelf zijn we vaak niet groot gebracht met openheid over seksualiteit, hoewel we steeds beter beseffen hoe belangrijk dit is. Ook weten we vaak weinig over "seksuele opvoeding". Wat is dat nu eigenlijk, wanneer begin je hiermee, wat vertel je wanneer, hoe begin je hierover, zijn bijvoorbeeld vragen die veel ouders hebben.
Gelukkig krijgt iedereen ermee te maken en kunnen we elkar helpen met het vormen van onze eigen visie hierop. Samen weten we meer!

Het OpvoedCafé is een tweemaandelijkse avond voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar. Aan de hand van een thema wordt kennis gedeeld, ervaringen uitgewisseld en inspiratie opgedaan.
Je wordt deze avond ontvangen door Heidy van Ommeren die samen met de Bibliotheek Berkel-Enschot het OpvoedCafé verzorgt.
Uiteraard staan koffie en thee klaar!
Gratis
13 juni 2019
20:30 - 23:00 uur
Workshop / lezing Opvoedopstellingen

Je familiesysteem is van grote invloed op je kind(eren). Soms loopt je vast in je opvoeding en kun je er niet de vinger op leggen. Je hebt al veel geprobeerd, echter er komt geen oplossing. Dan is het zeker interessant om eens te kijken naar je familiesysteem.

Tijdens deze lezing / mini workshop vertel ik je meer over de werking van het familiesysteem en de werkwijze van individuele opvoedopstellingen en wat die voor jou en je kind kan betekenen. Ook doen we korte oefeningen om een eerste ervaring op te doen met systemisch werken en mijn werkwijze.

Je krijgt uitleg over hoe het familiesysteem werkt en hoe je de systemische principes kunt toepassen in je eigen gezin. Daarmee kun je problemen voorkomen en kan je kind zich zo vrij mogelijk ontwikkelen.

Vanwege het beperkt aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk.
€ 20,- p.p.